
Over ons
Over ons
Mijn Wijnreis is een initiatief geboren uit liefde voor wijn, en een drive voor het delen van kennis. De wijnwereld is een prachtige wereld, maar waar begin je met jouw ontdekkingsreis? Je moet gegrepen worden door de wijnkenner tussen je vrienden of familie, een goede connectie opbouwen met de lokale slijterij, of een cursus volgen. Maar wat nou als je ‘gewoon’ iets meer wil weten? Mijn Wijnreis biedt de optie om op een laagdrempelige manier je wijnkennis uit te bouwen.
-
Boudewijn Klosse
Geboren in het familiebedrijf Hotel Restaurant de Echoput kwam hij al snel in aanraking met smaak, wijn en gastronomie. Vanuit zijn MSc in Food Technology met een specialisatie in vloeibare levensmiddelen, streeft hij ernaar om smaak beter te doorgronden.
Volgens Boudewijn Klosse:
"Uiteindelijk draait heel veel om het succesvol uitleggen van complexe dingen, op een makkelijke manier."
-
Adam Dijkstra
Het leven van oenoloog Adam Dijkstra staat in het teken van passie en innovatie. Hij weet beide feilloos te integreren in een van de grootste biologische wijndomeinen die Nederland kent: Wijnhoeve de Colonjes in Groesbeek. Diepgaande wijnkennis vanaf het productieproces tot consumptie stelt Adam in staat zijn creativiteit vol te benutten.
-
Peter Klosse
Peter Klosse is een gastronomische ondernemer met een rijke ervaring. Peter is gedurende zijn leven altijd op zoek geweest naar de wortels van de gastronomie. Hij heeft de Academie voor Gastronomie opgericht in 1991. Ook heeft hij meer dan vijftien boeken geschreven over gastronomie, wild en paddenstoelen. Zijn boek ‘Aan de slag met wijn’, wordt gebruikt als het lesmateriaal bij veel Nederlandse wijnopleidingen. In 2004 promoveerde Klosse aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen. Sindsdien staat hij bekend als de ‘smaakprofessor’.